Årets Helt på jordet og Ung Toten bonde

Helt på jordet ønsker å hylle bonden som den store helten. Derfor vil vi hvert år kåre årets «Helt på Jordet». Vinneren blir tildelt diplom, heder og ære under matfesten i Lenaparken. Vi ønsker å bidra til rekruttering til bondeyrket. Derfor lanserte vi i fjor en ny pris: Ung bonde. Det gjentar vi i år!

 

 

 Ung bonde 2022: Prisen ble tildelt Wenche Rustad Wangen.

 

Prisutdeler er "gamle ordfører" og bonde Hans Seierstad.

 

 Årets Helt på jordet 2022. Prisen ble tildelt ekteparet Camilla Rostad og Per Odd Gjestvang fra Vang gård. Prisutdeler er Kjersti Bjørnstad, statssekretær i komm. og distriktsdepartementet.

 

Prisvinner 2019: Inger Teslo Framstad sammen med prisutdeler Landbruks og matminister Bollestad

  

 

Prisvinner 2018: Johs. Dyste, flankert av næringsrådgiver og kultursjef.

   

HOVEDPRISEN: ÅRETS HELT PÅ JORDET

Kriteriene er som følger: «Prisen tildeles personer (enkeltpersoner eller grupper) som har vist engasjement, tæl, vilje, innovasjon, dyktighet, mot og styrke innenfor sitt fagfelt, og begeistret innbyggere og tilreisende på Toten, samt markedsført regionen innenfor Kultur, Opplevelser og Mat. Kandidatene(e) skal være en god ambassadør for Toten, og prisen deles ut som en påskjønnelse for utført innsats og som en oppmuntring til videre utvikling».

HELT PÅ JORDET - UNG BONDE

Kriteriene er som følger: Kjenner du en totning under 35 år, som brenner for å utvikle landbruket, er stolt av hjemplassen sin og er et godt forbilde og til inspirasjon for andre. Den nominerte må ha store drømmer og ønske om en dag å kunne leve av et yrke innen landbruket, enten det er lokalmat, matproduksjon eller dyrehold.

Send inn din nominasjon i dag. Fortell kort hvorfor nettopp din kandidat bør vinne prisen, eller send en søknad om hvorfor DU bør vinne.

 Alle kan sende inn sin nominasjon i tidsrommet: 1. august til og med 14. august. Forklar kort hvorfor akkurat denne kandidaten bør hedres med tittelen "Helt på jordet".