Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

En smak av Toten

Vi inviterer alle bønder og lokalmatprodusenter fra Toten til å delta i kåringen av; årets SMAK AV TOTEN! Vi kårer en vinner i hver klasse: naturell og lokal godbit.

Kriterier: Årets "smak av Toten" er en lokalprodusert matvare (som er i salg) som er vurdert ut ifra produktutseende, lukt, smak og emballasje. 

Prisen: består av diplom, heder og ære.

Utdeles fra scena under programposten PRISDRYSS.

  

ÅRETS SMAK -Lokal godbit 2022

Østre Lae, Bringebærsaft: 32 poeng
Østre Lae, Æplejuice: 29 poeng
Tante Grønn, Potetflatbrød 28 poeng
Marie Skjellerud, Flatbrød med krydder 28 poeng
Vedervang gård, hjemmelaget potetsalat 27 poeng
(totalt 20 påmeldte godbiter).
 

Juryen bestod av:

Petter Bjørgan, Fagsjef Lokalmat hos Stiftelsen Matmerk.

Anne Mari Amlien, Tradisjonsmatentusiast med kokkefaglig bakgrunn

Nils Terje Tangnes, Pensjonert kjøkkensjef med lang fartstid både restaurant/Institusjon

Kriterier: Årets SMAK AV TOTEN er en lokalprodusert matvare som er vurdert ut ifra produktutseende, lukt, smak og emballasje. Varen skal være tilgjengelig for forbruker (i handel).

GRATULERER TIL ØSTRE LAE!

 Juryens begrunnelse: Veldig frisk, rund kraftig smak av bringebær. Sommer på flaske. Pen og moderne design.

ÅRETS SMAK - Naturell 2022

Her var det kun Vang gård som meldte på sin Rosettkål, som juryen omtalte slik: Kraftig smak, sprø og utrolig delikat!